Home


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20/10/2015

Make a living, Giving.

Περισσότεροι από 80 εθελοντές έδωσαν χρώμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Η δραστήρια πολυπληθής ομάδα της Worldventures Foundation ζωγράφισε στους τοίχους το "δέντρο των εθελοντών", αλλά και έναν ονειρικό τόπο με λόφους, κάμπους, δέντρα, λουλούδια και ζωάκια. Όλα αυτά περικλείστηκαν από το ζεστό κερασί χρώμα της περίφραξης και υπογραμμίστηκαν από την καθαριότητα του κήπου μας.

Το μεσημέρι, όλοι μαζί φάγαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε (!), γιατί η προσφορά μας κάνει όλους (κι ακόμα περισσότερο τους εθελοντές του Worldventure Foundation) χαρούμενους και δημιουργικούς.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές που ήρθαν από την Κίνα, τη Σουηδία, την Αμερική, τη Μαλαισία, την Ουγγαρία!

Ευχαριστούμε τους έλληνες εθελοντές και την υπεύθυνη για την Ελλάδα Καρολίν Αρβανίτη!

Ευχαριστούμε την Worldventures Foundation!


ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015
Ώρα: 10π.μ.-6μ.μ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/10/2015

«Make a living, Giving»
Το WorldVentures Foundation στo Νηπιοτροφείο Καλλιθέας!

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο» και ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός «WorldVentures Foundation» συναντώνται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου σε μια πρωτοποριακή εθελοντική δράση: όλοι μαζί θα κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό το χώρο που φιλοξενεί μικρά παιδάκια που στερούνται οικογένειας. Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας φιλοξενεί στην «κλειστή προστασία» παιδιά ηλικίας 2,5 έως 5,5 χρονών, κατόπιν εισαγγελικών εντολών (λόγω παραμέλησης, εγκατάλειψης, κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας, κ.λπ.) και παιδιά της ίδιας ηλικίας στην «ανοιχτή προστασία» (κυρίως λόγω οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς τους να τα φροντίσει).
Το Worldventures Foundation πιστεύει ότι κάθε παιδί δικαιούται ένα ασφαλές περιβάλλον, φαγητό και εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας το μοντέλο του εθελοντικού τουρισμού, δημιουργεί ευκαιρίες για ανθρώπους, οικογένειες και ομάδες να υπηρετήσουν βασικές ανάγκες των παιδιών παγκοσμίως. Η συνεισφορά αυτή αποτελεί μια πράξη αγάπης, φροντίδας και κοινωνικής ευαισθησίας, απόλυτα συνυφασμένη με την εταιρική κοινωνική κουλτούρα της WorldVentures καθώς όλες οι εκδηλώσεις φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος της εταιρίας υπάγονται κάτω από την ιδέα του «Make a living, Giving».

​​Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ., σας περιμένουμε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Κρέμου 128, Καλλιθέα) για να βάψουμε, να καθαρίσουμε, να ζωγραφίσουμε. Για να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας:

Μake a living, Giving!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/10/2015

Ο Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε. «τραγούδησε» για τα παιδιά του Π.Ε.Ν.

 

Ο Όμιλος Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας με τον Ο.Π.Α.Ν Δήμου Αθηναίων και τον Δήμο Καλλιθέας διοργάνωσαν συναυλία αγάπης στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (Μετς) την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με την υποστήριξη της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος. Στη συναυλία συμμετείχαν σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές:  Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, Γιάννης Ζουγανέλης,  Αγάθωνας Iακωβίδης, Νεκταρία Καραντζή, Βασίλης Λέκκας,  Αννα Μορφίδου, Δημήτρης Μπάσης , Πίτσα Παπαδοπούλου, Λιζέτα Νικολάου, Σοφία Παπάζογλου, Βασίλης και Σαράντης Σαλέας, Κώστας Χατζής, Λάκης Χαλκιάς και Κώστας Σκόνδρας. Τα έσοδα της συναυλίας αγάπης θα διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδας και ζωγράφος κα Νίνα Διακοβασίλη, ανέφερε ότι “ο Όμιλος είναι ένα ζωντανό πνευματικό κομμάτι της ζωής μας, όπου φωλιάζουμε τα ιδανικά μας. Είναι η γωνιά της ψυχής μας όπου σπέρνουμε τα θέλω μας, τα πιστεύω μας. Εκεί αφήνουμε την ορμή της καλλιτεχνικής μας φύσης σε κυοφορία, έως ότου εκκολαφτεί και δει το φως της κοινωνικής ζωής, ως δημιουργία τέχνης και λόγου. Αυτήν την δημιουργική διάθεση την έχει απόλυτη ανάγκη η σημερινή κοινωνία μας. Είναι το υλικό που αφυπνίζει συνειδήσεις, χτίζει γέφυρες αλληλεγγύης, γεννάει πολιτισμό, ήθος και αυτογνωσία, φέρνει γαλήνη στην ψυχή. Πλάθει ένα καλύτερο αύριο, αφού διδάσκει  τους νέους ότι αυτοί είναι και οι μόνοι δρόμοι στη ζωή, που σου φωνάζουν ότι υπάρχεις ως ανώτερη πνευματική οντότητα που πρέπει να τη σεβαστείς και να μη την σπαταλήσεις σε ανούσια και εφήμερα…

Επιθυμία μας είναι να γίνουμε φάροι που να φωτίζουν τους νέους μας και να τους οδηγούμε σε μονοπάτια ψυχής φωτισμένα, για ένα καλύτερο κοινωνικό αύριο. Η συναυλία αγάπης αυτόν τον σκοπό έχει, μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό να στηρίξουμε όλοι μαζί το σημαντικό έργο των δυο Ιδρυμάτων ειδικά στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας. Τα παιδιά είναι το μέλλον της Πατρίδας μας και οφείλουμε να τους δώσουμε σήμερα τα απαραίτητα εφόδια  για να γίνουν ενεργοί και σωστοί Πολίτες  αύριο”.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για πρόσληψη ενός/μιας καθαριστή/στριας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης
Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός/μιας καθαριστή/στριας με διάρκεια σύμβασης εννέα μηνών (15/9/2015-15/6/2016) και καθημερινό ωράριο τεσσάρων ωρών.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει την 27/7/2015 και ώρα 14.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή της Ανακοίνωσης, του Εντύπου Αίτησης και των Οδηγιών Συμπλήρωσης της αίτησης, μπορείτε να απευθύνεστε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, Κρέμου 128 Καλλιθέα, τηλ. 210-9521728 κα Αδαμαντία Αντωνέλλου.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλό Πάσχα!
Λίγες μέρες πριν την έλευση του Πάσχα, την 1η Απριλίο στις 11 το πρωί, στον καταπράσινο κήπο του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου πραγματοποιήθηκε ευχέλαιο σε κλίμα κατάνυξης.
Την επομένη, 2 Απριλίου στις 5 το απόγευμα παιδιά και γονείς επιδόθηκαν σε «ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΑ», βάφοντας και στολίζοντας πασχαλινά αυγά, φτιάχνοντας λαμπάδες, ζυμώνοντας Λαζαράκια, ψήνοντας πασχαλινά κουλουράκια, και παίζοντας παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια, όπως αλευρομουτζουρώματα και αυγοδρομίες.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Το παραμύθι και η παιδαγωγική του αξία
Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Για τις μικρές ηλικίες, το πρώτο βιβλίο είναι συνήθως ένα βιβλίο με παραμύθια, που θα μυήσει το παιδί στο φανταστικό κόσμο της λογοτεχνίας, από την τρυφερή ακόμη ηλικία. Είναι, όμως, παιδαγωγικά ωφέλιμο το παραμύθι και πόσο σκόπιμο είναι να διαβάζουμε - και μέσα στο πνεύμα των ημερών – να χαρίζουμε, παραμύθια στα παιδιά;
Ας δούμε κατ΄ αρχήν τι ονομάζουμε παραμύθι. Το παραμύθι είναι η χωρίς αναφορά σε τόπο και χρόνο έντεχνη διήγηση που ασκεί φοβερή γοητεία στα παιδιά, κινεί το ενδιαφέρον τους και κεντρίζει την περιέργειά τους. Το περιεχόμενο των παραμυθιών ποικίλει και πρέπει να είναι ανάλογο με την εξελικτική βαθμίδα στην οποία βρίσκεται το παιδί: τα πρώτα παιδικά παραμύθια μιλούν για πολύ ωραία ή πολύ άσχημα, πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά πράγματα (νεράιδες-μάγισσες, γίγαντες-νάνοι) δηλαδή για αντιθέσεις.

Αγαπητοί γονείς,
Μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το θέμα : "Πάσχα", αλλά και την αναβίωση παραδοσιακών Εθίμων, διοργανώνουμε μια απογευματινή δράση στο χώρο του σχολείου μας,
την Πέμπτη 2 Απριλίου και ώρα 5.οο μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες
σε ομάδες "γονέων - παιδιών".
Οι γονείς και τα παιδιά, που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα πάρουν μέρος στις ανάλογες ¨γωνιές¨ για το τμήμα τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την πρόσληψη ενός/μιας κοινωνικού/ής λειτουργού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου
Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός/μιας κοινωνικού/ής λειτουργού με διάρκεια σύμβασης μέχρι την 30/9/2015.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
α) Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας ή Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας βάσει του οποίου χορηγήθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος, ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας βάσει του οποίου χορηγήθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος.
β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.
γ) Καλή γνώση της αγγλικής ή της γαλλικής γλώσσας.
δ) Καλή γνώση Η/Υ
ε) Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
στ) Να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
ζ) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της προσφερόμενης θέσης εργασίας.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ
α) βαθμός πτυχίου
β) μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών
γ) εργασιακή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο
δ) ανεργία
ε) τέκνο ή γονέας μονογονεϊκής οικογένειας
στ) πολύτεκνος ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας
ζ) ανήλικα τέκνα
η) δημοτικότητα
θ) γραπτή εξέταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/3/2014 στις 10 π.μ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση πρόσληψης στα γραφεία μας στη διεύθυνση: Κρέμου 128, 17675 Καλλιθέα, υπόψη κας Ειρήνης Σπανουδάκη (τηλ. επικοινωνίας: 210 9521728) καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00 π.μ.- 14.00 μ.μ. Η προθεσμία υποβολής λήγει την Παρασκευή 13/3/2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για πρόσληψη μιας καθαρίστριας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης
Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός/μιας καθαριστή/στριας με διάρκεια σύμβασης μέχρι την 31/7/2015 και καθημερινό ωράριο τεσσάρων ωρών.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει την 27/2/2015 και ώρα 14.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραλαβή της Ανακοίνωσης, του Εντύπου Αίτησης και των Οδηγιών Συμπλήρωσης της αίτησης, μπορείτε να απευθύνεστε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, Κρέμου 128 Καλλιθέα, τηλ. 210-9521728 κα Ειρήνη Σπανουδάκη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
για την «παροχή υπηρεσιών νυχτερινής φύλαξης»
Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο ανακοινώνει τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την εκτέλεση της νυχτερινής φύλαξης του χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα για χρονικό διάστημα ενός έτους.
Η προθεσμία υποβολής προσφορών και των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει την 27-2-2015 και ώρα 13.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, Κρέμου 128 Καλλιθέα, τηλ. 210-9521728 κα Ειρήνη Σπανουδάκη.

 

 

 

 

 
 • Χορηγίες Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο
  ως Φιλανθρωπικό ίδρυμα
  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,
  έχει αυξημένες ανάγκες προκειμένου
  να είναι σε θέση να παράγει
  το έργο του αδιαλλείπτως.

  Περισσότερα »

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας

Digital Newsletter

Επικοινωνία

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΗΠΙΟΤΡΟΦΕΙΟ
Φιλαρέτου & Κρέμου 128, 176 75, Καλλιθέα, Aθήνα
Τηλ: 210 9521728 - 210 9560735, Fax: 210 9521735
E-mail: info@pen-kallithea.gr